Szálláshelyek - Győr
Szállás Győr környékén

Nevezetességek Győr környékén

Győri Nemzeti Színház (Győr távolság: 0.2 km)

Győr városa Magyarország északnyugati részén található, a Budapest-Bécs autópálya mentén. A történelmi múltra visszatekintő város kulturális szempontból is központi szerepet játszik a régióban. Az első győri kőszínház A XVIII. század vége felé épült fel a mai Radó-szigeten, és 1811-ben megalakult az első magyar színtársulat.
A mai Győri Nemzeti Színház eredetileg Kisfaludy Károly nevét viselte, és az 1970-es években épült. A főszínpad, a 700 főt befogadó nézőtér, valamint az előcsarnok alkotja az épület főtömegét, amelyhez két oldalról oldalszínpadok és díszletraktárak, felülről balett terem és próbaszínpad, alulról pedig műhelyek, raktárak és szociális helységek csatlakoznak. A színpadtér széles határok között változtatható, a technikai berendezéseket automatizáltság és multifunkcionalitás jellemzi.
A színház repertoárjában a klasszikus komédiáktól a premiereken keresztül a gyermekeknek szóló előadásokig számos nagy érdeklődésre számot tartó darab található.

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő - Győr (Győr távolság: 0.5 km)

Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő - Győr A Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő a Mosoni-Duna és a Rába folyó találkozásánál fekszik, Győr városában, Magyarország északnyugati részén. A számos betegség kezelésére eredményesen alkalmazható győri gyógyvízről már a középkori krónikák is tettek feljegyzéseket. A mai fürdő területén a XX. század első felétől üzemel strandfürdő, amely egykor Hajós Alfréd tervei alapján készült, majd az évezred fordulóján teljes átalakítás és korszerűsítés után a mai kor igényeinek megfelelően egész évben üzemelő fürdőként nyitotta meg kapuit.
Az élményfürdőben öt medence és két csúszda, szaunakert, étterem, vízi bár és büfé szolgálja a vendégek kényelmét, pihenését és kikapcsolódását. A gyógyászati részlegben rendelkezésre állnak balneo-, mechano-, elektro- és hidroterápiás kezelések. A fürdő a hét minden napján reggel 9 órakor nyit, vasárnaptól csütörtökig este fél 9-ig, péntek-szombaton és ünnepnapokon pedig este 9-ig tart nyitva.

Győri Bazilika (Győr távolság: 0.5 km)

A győri Bazilika a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál, a Káptalandombon található, a Püspökvárral szemben. Az épület önmagában is jelentős műemlék, székesegyházi fontosságát pedig tovább erősíti az, hogy itt őrzik a Szent László-hermát, Magyarország egyik nemzeti ereklyéjét.
A bazilika-székesegyházat Szent István király alapította. Eredetileg román stílusban épült a XI. században, de a többszöri átalakítás és újjáépítés aztán barokk stílust és klasszicista homlokzatot eredményezett. Belső terét két oszlopsor osztja három hajóra. A fiókos dongaboltozatot és a hajók mennyezetét gyönyörű festmények díszítik. A déli mellékhajóból nyílik az 1404-ben épült Héderváry-kápolna, itt található győr vértanú püspökének, Apor Vilmosnak a sírja. A belső sekrestyében található kincstár szép, értékes és történelmi szempontból is jelentős vallási kellékeket állít ki.

Püspökvár - Győr (Győr távolság: 0.6 km)

Győr városa a Nyugat-Dunántúl régió központja. A vidéki városok közül Magyarországon műemlékekben a második leggazdagabb város. Barokk belvárosának rekonstrukciójára műemlékvédelmi Európa-díjat nyert. A város legrégebbi épülete a XII. századi eredetű Püspökvár. A törökvész idején erődrendszert építettek köré, a kastélybástya, a Sforza-bástya és a Fehérvári kapu ma is látható.
A várban, a Káptalandomb legmagasabb pontján, a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál található egyházi központ a Püspökvár, amely önmagában is értékes műemléki együttes. Lakótornyából pompás körkilátás nyílik a városra és a környező vidékre. A Sforza-Bástya udvarán található a Xantus János Múzeum kőtára.

Győri Állatkert (Győr távolság: 3.2 km)

Győr városa a Kisalföld keleti felében található, a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca torkolatánál. A folyók városának is nevezik. A kontinentális éghajlatú város nyara valamivel hűvösebb, tele enyhébb, mint az Alföldé, és több csapadékot is kap. A Gyárváros városrészben, a Kiskút-ligetben található a győri állatkert.
A közelmúltban megújult Xantus János Állatkert nagy kifutóterületeken, közel 10 hektáros területen, élőhely jelleggel mutatja be állatállományát. Terráriumházzal is rendelkezik. Az állatkert egész évben minden nap nyitva tart, délelőtt 10 órától idényben este 7, idényen kívül délután 5 óráig.

Pannonhalmi Bencés Főapátság (Győr távolság: 15.8 km)

Pannonhalmi Bencés Főapátság Pannonhalma Győr-Sopron megyében található, Győrtől déli irányban mintegy 17 km-re. Korábbi neve Győrszentmárton volt. A Főapátság mellett a város történelmi nevezetessége a Millenniumi emlékmű, a Boldogasszony- kápolna, az arborétum, a kilátó és a parkerdő. A város vonzó turisztikai célpont, valamint kulturális és egyházi szempontból is jelentős település.
A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996 óta része a Világörökségnek. Géza fejedelem alapította 966-ban. A román stílusú altemplom és keringő, valamint a gótikus bazilika, amely barokk és klasszicista elemekkel bővült az évszázadok során, a Szent Márton-hegyen épült fel. Csoportos idegenvezetéssel tekinthető meg. Könyvtárterme számos könyvritkaságot őriz. A könyvtár előterében helytörténeti-régészeti kiállítás tekinthető meg. A monostorban művészeti és tudományos gyűjtemények találhatók: metszettár, numizmatikai gyűjtemény, kincstár és régiségtár.

Hédervári Kastély (Győr távolság: 20.2 km)

A Hédervári Kastélyt nevezik Khuen-Héderváry-Viczay Kastélynak is, merthogy ezen családok birtokában volt a századok folyamán. Héder lovag még II. Géza királytól kapta meg a Győr melletti szigetet, ahol a XII. század derekán favárat építtetett. Később reneszánsz stílusú várkastély épült, amely a XVIII. század második felében barokk formát kapott, a XIX. század során pedig romantikus stílusjegyekkel gazdagodott. A kastélyt hatalmas angolpark veszi körül, amelyben számos növényritkaság található. A park egy része tájképi kert, amelyet szigetet körülvevő kis patak, kerti ház, templom, ligetek, szobrok, hidak és kőpadok tarkítanak.

Boldogasszony kápolna - Hédervár (Győr távolság: 20.2 km)

Boldogasszony kápolna - Hédervár A Héderváry kastély temetkezési helye a XV. század elején épült Boldogasszony kápolna, amelyhez a XVII. században oldalkápolnát építettek. A sírhely a XIX. század végi felújítás során neogótikus külsőt kapott.

Lipóti Termál- és Élményfürdő (Győr távolság: 21.8 km)

Lipót városa a Szigetköz központjában található, fürdője 5 hektáros területen várja a vendégeket két termálmedencével, úszómedencével, élménymedencével, szigettel, patakkal, szaunát rejtő vízimalommal, sportpályákkal, játszóparkkal, valamint vendéglátó helyekkel. Az élménymedencében pezsgőfürdő, sodrófolyosó, csúszda, masszázságy, vízesés és nyakzuhanyok találhatók. A hatalmas strandmedencében óriás csúszdák, vízipark, hullámlabda és vízi bár nyújt felüdülést.

Flexum Termál Gyógyfürdő és Uszoda - Mosonmagyaróvár (Győr távolság: 35.2 km)

Ad Flexum néven katonai táborhely létesült a mai Mosonmagyaróvár területén a római korban, ennek emlékét őrzi a Mosonmagyaróvári Termál Gyógyfürdő és Uszoda, amelynek alkáli hidrogénkarbonátos ásványvíze jelentős jód tartalommal is bír. A közelmúltban újjáépített fürdő nyitott és fedett-, úszó- és gyógymedencékkel, valamint gyermekmedencékkel várja vendégeit. Gyógykezelések is rendelkezésre állnak: súly-, szénsavas- és galvánfürdő, iszappakolás, elektroteápia, gyógytorna, vízsugár- és egyéb masszázsok.

Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom (Győr távolság: 35.9 km)

A Mosoni Nepomuki Szent János Plébániatemplom Mosonmagyaróvár Szent László terén emelkedő, eredetileg barokk épület, amelyet a XX. század legelején nagyrészt átépítettek. A templom előtti téren az ezredfordulón elhelyezett szobor Szent István királyt jeleníti meg.

Óvári Vár - Mosonmagyaróvár (Győr távolság: 35.9 km)

Mosonmagyaróvár Király-dombnak nevezett alacsony kiemelkedésén már István király várat építtetett, falainak és épületeinek fokozatos bővítésével, lerombolt részek át- és ujjáépítésével, majd árkaiba a Mosoni-Duna vizét bevezetve alakult ki végül a szabálytalan négyszög alaprajzú épület és az ahhoz tartozó védművek, amelyeket katonai jelentőségük elvesztésével a XVIII. században nagyrészt lebontottak. Ettől az időtől fogva a belsővárban gazdasági akadémia működött, amely jelenleg a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karaként tanítja fiatalok százait. A vár épületében intézménytörténei múzeum található.

Hansági Múzeum - Mosonmagyaróvár (Győr távolság: 35.9 km)

A Hansági Múzeum Mosonmagyaróvár központjában, a régi Vámház téren található zászlópark mellett várja vendégeit a város és a régió történetét bemutató kiállítással. A múzeum klasszicista épülete a XX. század elején épült, előtte az 1848-as forradalom emlékműve áll. A kiállítások régészeti-, helytörténeti- és néprajzi gyűjteményeket dolgoznak fel, korlátozottan a múzeum könyvtára is látogatható.
A múzeumhoz tartozó Cselley-házban festmény- és iparművészeti kiállítás tekinthető meg.


Szálloda keresése Győr városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: